Star 2 | Star 3  Star TV
Star Tv, 1 Mart 1989 yılında Ahmet Özal ve Cem Uzan tarafından kurulan, Türkiye’nin ilk özel televizyon kanalıdır. Günümüzde Işıl Televizyon Yayıncılık şirketi adı altında, Doğuş Medya Grubu bünyesinde yayın yapmaktadır. Dizi, yarışma, haber, canlı programlar ve özellikle Şampiyonlar Ligi maçları ile öne çıkan ulusal bir kanaldır. Star Tv resim formatları Daha önce 4:3 normal ekran görüntü formatı ile yayın yapan televizyon kanalı, 04 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 16:9 geniş ekran SD görüntü formatına geçmiştir. Yayın kalitesi günümüzde oldukça kaliteli olan kanalın, HD logo formatında ayrı bir kanalı bulunmamaktadır.

Star Tv sahipleri

1989 yılında Magic Box Incorporated AG adlı şirket tarafından Ahmet Özal ve Cem Uzan ortaklığında kurulmuştur. Almanya’da test yayına başlayan kanal, 1990 yılında ise Star 1 ismiyle normal yayınlarına başlamıştır. 1992 yılında Ahmet Özal ortaklıktan ayrılmış ve Cem Uzan kanalın ismini İnterStar olarak değiştirmiştir. 2002 yılında eski ismini kaldırarak, yeniden isim değişikliğine gidilmiştir. Günümüzdeki ismi olan Star Tv olarak, yeni isminde yayınlarına devam etmiştir.
2004 yılında Cem Uzan’a ait bütün şirketlere TMSF tarafından el konulmuştur. 2005 yılında düzenlenen bir ihale sonucu kanal Doğan Yayın Holding’e satılmıştır. 2011 yılında ise kanalın günümüzdeki sahibi Doğuş Yayın Grubu tarafından, Işıl Televizyon Yayıncılık şirketi bünyesinde bulunan tüm hisseleri satın alınarak devredilmiştir.