Tv2 kanalı Türkiye'de yayın yapan ulusal bir kanaldır.Kanal Doğan Yayın A.ş tarafından kurulmuştur.İçerik olarak dizi ve film kanalı olarak bilinsede haber,spor ve de ekonomi hakkında programlar da yapmaktadır.
Alternatif Kanal D Kanal D  izleKanal d izliyorsunuz . Ülkemizin en önemli kanallarından birisi olan Kanal D , Ayhan Şahenk ve Aydın Doğan tarafından kurulmuştur. Kanal 16 Eylül 1993 tarihinde ilk test yayınını yapıp, başarılı olduktan sonra 19 Aralık 1993 tarihinde tam olarak yayına geçmiştir. Kanal D Türkiye’deki 10. Özel kanal olarak da bilinmektedir. Kanal D çok büyük bir kitleye hitap etmektedir. Öyle ki Avrupa’da en çok seyredilen kanalların başında yer almaktadır. Tabi HD kalitede yayın yapması da bu konuda oldukça etkili olmuştur.

Kanalın logosu 17 Ekim 1994’ten beri bu haldedir. Yani şuan gördüğünüz Kanal D logosu 1994’ten gelmedir. Yalnız 21 Nisan 2011 tarihinde logo 3 boyutlu hale getirilmiş ve ortadaki daire dönmeye başlamıştır. Bunun yanı sıra Kanal D engelliler içinde yayın yapmaktadır. 2013’ün Mayıs ayından itibaren birçok dizi engelsiz.kanald.com.tr adresinden görme engelliler için yayınlanmaktadır. Bu açıdan Kanal D sağduyulu kanallardan birisi olarak dikkat çekmektedir.

Kanal D izleyicilerinin oldukça keyif aldığı programlarından biriside kesinlikle Ana Haber Bülteni’dir. Ana Haber Bülteni sunucuları uzun süre değişmiştir. Fakat hep kaliteli isimler yer almıştır. Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Defne Samyeli, Ferda Yıldırım, Reha Muhtar, Serap Ezgü ve daha pek çok ünlü sunucu Kanal D haberlerini sunmuştur. Mehmet Ali Birand’ın Kanal D haberlerindeki yeri ayrıdır. Sunucu 2005 senesinden ölüm tarihine kadar olan sürede kanalın haber müdürlüğünü ve sunuculuğunu yapmıştır. Hâlihazırda kanalın haber müdürü Deniz Arman’ken sunucusu Serdar Cebe’dir.

Bunun yanı sıra Kanal D her zaman dizileriyle de anılmıştır. Kanal D’nin önemli dizileri arasında Aşk-ı Memnu, Sihirli Annem, Fatmagül’ün Şuçu Ne?, Kuzey Güney, İntikam, Hanımın Çiftliği, Öyle Bir Geçer Zaman ki gibi diziler vardır. Şuan yayınlanan diziler ise Arka Sokaklar, Yalan Dünya, Galip Derviş, Küçük Ağa, Ulan İstanbul, Ankara’nın Dikmen’i ve Güllerin Savaşı’dır.

Kanalın oldukça beğenilen diğer programları arasında ise Doktorum, 112 Acil, Mutfağım, İyi Beslen Mutlu Yaşa gibi yaşam-sağlık programları vardır.

Kısacası Kanal D çok yönlü bir kanal olmasının yanı sıra insanlara izlemek istedikleri programları hem kaliteli hem de en uygun şartlarda sunmaktadır.