Kanal Turk, pek çok kez el değiştirdikten sonra en son olarak Koza İpek Holding tarafından yönetilmeye başlamıştır. Kanal ilk olarak İstanbul’da VHF bandı üzerinden yayın yapıyordu. Daha sonra Tuncay Özkan kanalı satın aldı ve hızla yükseltti.
Kanal, Tuncay Özkan tarafından satın alındıktan sonra Mecidiyeköy’deki eski Doğan Yayın Grubunun binasına geçti ve buradan programlı bir şekilde yayın yapmaya başladı. Programlı bir şekilde yayın yapması ile birlikte oldukça beğenildi ve çok fazla izleyiciye hitap etti. Hâlihazırda kanal karasal yayın ile birçok ilde hizmet vermektedir. Ayrıca kanal Türksat uydu sistemi ile tüm Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da yayın yapmaktadır.
Hâlihazırda kanalın tek eksikliği ulusal yayın kanalı olmamasıdır. Kanalın ulusal yayın anlaşması 26 Mart 2014 tarihinde iptal edilmiştir. Fakat kanal birçok farklı programıyla en iyi şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Bir haber kanalı olan Kanal Türk gerek Ana Haber Bülteni, gerekse de diğer haber kuşağı programlarıyla çok büyük ilgi görmektedir. Bu konuda kanalın haber müdürü olan Tarık Toros’un etkisi de oldukça fazladır.
Günümüzde Kanal Türk izleyicilerinin en çok beğendiği programlar arasında yer alan güldürü programı Gagguk Aydan Önder sunumuyla izleyicilerle buluşmaktadır. Bunun yanı sıra kanalın en çok beğenilen programları arasında yer alan Elimin Lezzeti ve Pasaport yarışma programları da çok büyük ilgi görmektedir.
Bunun yanı sıra kanalda magazin programları adına da 2. Sayfa ve Hay Hay Buyursun gelsin programları vardır. Bu programlarında kendisine göre bir izleyici kitlesi bulunmaktadır ve oldukça beğenilmektedir. Fakat genel olarak Haber Türk, yaşam, sağlık ve haber konularında çok daha ayrıntılı programlar yapmaktadır.
Örneğin Bam Teli, Ender Saraç’la Sağlıklı Günler, Derya’nın Dünyası, Burada Ne Yenir?, Sıcak Gündem gibi programlar kanalın domino taşları arasında yer almaktadır ve çok büyük izleyici kitlesine sahiptir. Bu tarz programlar ile birçok izleyicinin beğenisini kazanmayı başarmıştırlar.
Kısacası Kanal Türk bir haber kanalı olarak en iyi şekilde size hizmet vermeye devam edecek kanallar arasında yer almaya devam edecektir.

İnternetin en iyi televizyon sitesinden Kanaltürk, Kanaltürk HD izle, Kanaltürk canlı izle, Kanaltürk canlı yayın, Kanaltürk izle , kanal türk izlemek için doğru adrestesiniz.